Слава Україні

24.11.2015 21:31

Зал прибраний до свята Героїв. На центральнійстіні великий вінок з жовто-блакитнимистрічками,. Збоку – прапор і герб-Тризуб. Перед сценою –гірлянда з ялини, прикрашена блакитними і жовтими стрічками.надписи  «Герої не вмирають», «Сам не знаю, де погину…», список прізвищгероїв  з фото), на підлозінадписіз маленьких свічок «Героям слава», стіл, на столівишитий рушник, іконаБожоїматері, свічка, квіти з чорноюстрічкою.

Підсумнумелодіюзаходятьдіти з лампадками і ставлятьїхперед гірляндою

Ведучий 1Тим, хто в боротьбі за волю і кращу долю України не дожив до сьогоднішнього дня, спить у незнаних і безіменних могилах – присвячується!

 Ведучий 2 Цвітунашого народу, йогославнимсинам і донькам, які у розквіті сил віддали свою молодість, і, найдорожче, життя – присвячується!

Всівстають і співаютьгімнУкраїни.

Ведучий 1 Українська земля… Земля щедро полита кров’юїїсинів. Знашоїісторії ми бачимоспоконвічнепрагненняукраїнства до волі та незалежностірідноїземлі, неньки-України.

Ведучий 2 І сьогоднішній ранок-реквієм ми присвячуємо всім представникам славетного лицарського роду, гідним нащадкам великих прадідів, у чиїх жилах пульсує гаряча кров і дух героїчних запорожців.

Ведучий 1Україна! Країнасмутку і печалі, краси і радості, різнихзвичаїв та обрядів, гучноїукраїнськоїпісні, чарівноїприроди.

 Ведучий 2 Цекраїнадобрих, щирих, привітних, веселих і гостинних людей, якініколи не поневолювалиінші народи, а лишевмілозахищалисявід ворога.

Звучить пісня про Україну

Ведучий1Краю  мійнезрівнянний,  калиновий,
Ти  струною  бриниш  у  серцях.
Ізлюбов’ю  не  раз  оспіваний
Процвітатимешвічно  в  піснях.
Ведучий  2.Зеленітимеш  буйними  луками,
Щебетатимеш  співомлісів,
І  прилине до  тебе  з  онуками
Той,  хто  в  юності  вдаль  відлетів.
Ведучий  1.Знову  птахи  у  вирійзбираються
І  твоївідлітають  сини,
Наче  птахи  з  гніздарозлітаються,
Не  примчать  лиш  з  початком  весни.
Ведучий  2.Будеш  небом  безхмарнимдивитися,
Квітуватимеш  морем  льонів,
Нібибатько,  зновбудешжуритися
Й  виглядатимешвічносинів.

Звучить  «Молитва  за  Україну»  (Олега  Вінника)

https://www.youtube.com/watch?v=GRBxZtozUxc

 

Вчитель.Виявляється, життяінколисправдіділиться на «до» і «після». І буваєце не десь за обріємчи в далекійкраїні. Усе цетрапилося з нами, на нашійукраїнськійземлі. Де прапор – кольоруосіннього степу та блакитного неба. А щечорноїземлі та розмитоїбагряноїкрові. Один, як свідченнянашоїчистоти і незбагненності. Інший – упертоїборотьби за омріяну свободу.

Ведучий1. Це починалось ще з сивоїдавнини, з КиївськоїРусі; визвольноївійни Богдана Хмельницького 1648-1654 роківпротипольськоїшляхти за свою державу. Шукаючивиходу, Богдан Хмельницькийдовіривсямосковітам і в цьомувиявиласяйогопомилка, адже потомки чингизідівніколи не булиєвропейською толерантною нацією, ці народи ніколи не жили мирно зісвоїмисусідами, а тількизавойовувалиїх, розширювалисвоїтериторії. Їхніімперіїзавждистворювалисявійнами, підкупами, голодоморами і брехнею.

Ведучий 2. 1921 року долю чотирилітньоївійни, якуРосіярозв´язалапротиУкраїнськоїНародноїРеспубліки, буловирішено на користьзагарбника. Армія УНР опиниласяінтернованою за колючим дротом колишніхпольськихсоюзників. Однакзбройнаборотьбаще роками триваламайже на всіхтеренахУкраїни. Особливо відчайдушнийопірросійськимокупантам чинили повстанці Холодного Яру. На їхньомучорномубойовомупрапорібувнапис: «Воля Україниабо смерть».

Таке ж гасло сьогодні ми бачимо на прапорах добровольчихбатальйонів, яківідстоюютьнезалежністьУкраїни у неоголошенійвійні з російськимиокупантами.

Каменярі  Лебіга Ю

Тяжкі часи прийшли до насДерев’янчук

 

Ведучий 1. Для України настав тяжкий і відповідальний час. Після Майдану, побачивши, щоУкраїнаобраласобієвропейський шлях, наш «старший брат», відчувшизагрозу, щодемократія з Україниперекинеться наРосію, розпочавпроти нас війну. Українцізрозуміли, хто у всівіки нас принижував, забрав у нас історичну правду, нищив нашу мову, а зараз хочезабрати і волю, і європейство. ЗавдякиагресіїпутінськоїРосії в українцівпробудилосявічнепрагнення до волі та незалежності.

Ведучий 2. Пригадаймо, як це починалося…

(перегляд відео «Річниці Майдану присвячується…» на піснюО.Пономарьова

https://www.youtube.com/watch?v=-Deq6h-zzA8

Кожен ніс на Майдан що мігПращур С

Герої не плачутьВознюк Г

Повалені мури та стіниГончарук К

Пісня Горіла шина, палала

Співавши гімн холодними ночамиШиманська Л

Ведучий  1Яскравим  спалахом  було  життя  сотні  українців,  які  загинули  на  Майданіу  лютому  2014  року.  Їх  душі  прагнули  свободи,  щастя  рідній  країні,  волі  рідному  народові.
Ведучий  2.Їх  душі  завчасно  полинули  до  Бога…   Молитися…  Ї  весь  світ  облетіла  звістка  про  безстрашну  Небесну  сотню.
Мама відправила синаЯкимчук С

Мамо, не плачКосяк Г
                                                       Пісня Мамо, не плач
Ведучий  1.За  час  Майдану в усіх  справжніх  українців  в  душі  звучали  слова  «Слава  Україні!»  –  «Героям  слава!»
Ведучий  2. Та  сьогодні  ми  вже  знаємо,  що  герої   не  вмирають,  вони  живуть  у  нашій  пам’яті,  вони  живуть  у  тих,  хто  продовжує  їх  справу,  вони  живуть  доти,  поки  жива  їх  справа.

Ми молимося за упокій убитих,Шиманська Л

Вони не загинулиКостюк Т

Скорботну свічку запалімоЯкимчук В

Звучитьпісня «Пливекача», а на їїфоніговорятьведучі.

 Ведучий 1 Не плачте, мамо. Ваш син у НебеснійСотні. Вже не тече кров із ран Вашогосина. Не печейомуу грудях більше. Вінстоїть на варті. По праву руку від Бога.

 Ведучий 2 А по ліву – йогопобратими: Андрійки, Васильки, Іванки, Назари, Устими – ті, хтонині в НебеснійСотні. Не плачте, мамо. Дайте поплакатиУкраїні.

Ведучий 1Вони не були героями. Вони булизвичайними людьми. І востаннюмитьвіддали нам найдорожче – своєжиття. За нас віддали. Аби ми жили. Долюбили за них, пісень за них доспівали.

 Ведучий 2Не плачте, мамо. Дозвольте поплакатисвітові. Весна вже на порозі.

Після пісні

В дитинстві, граючи в війнуМороз В

Пісня Дай Боже сили нашим солдатам

А вам також болить за Україну?    Присяжнюк І

Це ніби нескінчених жахів сонКостюк Т

Ведучий 1.Дивлячись на нинішнє становище нашоїкраїни, впевнені, щонемає такого українця, якийби не бажав миру і спокоюУкраїні. Весь народ нашоїдержавиоб´єднавсяниніпротиросійськогоагресора. Багаточоловіків та жінокмужньозахищаютькордонинашоїкраїни. Багатохтоіз людей працює в тилу для підтримкисолдатів. Словом, коженіз нас всіма силами намагаєтьсяпідтримативоїнівсвоєїдержави.

     Наша школа теж не залишиласьосторонь тих непростихподій, щовідбуваються у нашійдержаві. На благодійнихярмарках ми зібралигрн. на потреби воїнів АТО, передавали листи-обереги,продукти

Знов новий день несе сумні новини   

Тримайся, моя рідна Україно    Дідук  В

Пісня присягу двічі не дають

Україна, рідна ненько   Лактіонова Л

Вставай, Україно    Тарадайник Ю

Україно, вставай   Лебіга Ю

Ведучий 2. Сьогодні нам треба гартуватися, допомагати один одному та нашомувійську і державі, не піддаватисьпровокаціям та чуткам, щорозповсюджує пропаганда Кремля, яка сіє злобу, зневіру та брехню про Україну. Будьмомужніми, збережемоУкраїну – збережемо себе

Пробач мені, моя країноДейнека В, Олексійчук В

Немає москалів між насГончарук В

Гадаєш, ти мене образив?   Пращур Д

Пісня Никогда ми не будембратьями

Вчитель. Кожного дня, щогодини Україна завдяки таким чоловікам-відчайдухам, серед яких і наші славні земляки, виборює право бути суверенною, єдиною державою. Тож молімося за наших мужніх захисників і просімо у Бога одного: аби вони живими і здоровими якнайшвидше повернулися додому, до своїхматерів, дружин, дітей.

За словамиВ'ячеславаЧорновола, «дай, Боже, нам любитиУкраїнупонад усе сьогодні – маючи, щоб не довелось гірколюбити – втративши».

Квітуй, рідна УкраїноХаб’юк І

Не можна бути патріотом

 

Виконуєтьсяпісня Т. Петриненко «Господи, помилуй нас».

 

https://www.youtube.com/watch?v=PBhUNSttAlQ